“Magisk Magi!” er en humoristisk og underfundig tegneserie der egner sig til læsere i alle aldre. Bogen er baseret på en fransk historie fra en børnebog, men i 2012 blev den omtegnet, udvidet og nyfarvelagt til den danske udgave.

Mød klonede politibetjente, kærlige kæmpeblæksprutter, sure portnerkoner, forheksede fugle og anden galskab i beretningen om en lille fyr der kommer i besiddelse af magiske evner. Dem udnytter han til at sætte hele byen på den anden ende, mest for sin egen fornøjelses skyld. Men den slags opførsel har det med at give bagslag.

Om forfatterne/tegnerne

Régis Lejonc bor og arbejder i Bordeaux. Den selvlærte tegner arbejder som børnebogsillustrator, tegneserietegner og redaktør. Han har illustreret over 60 børnebøger.

regislejonc

Serieskaberen der gemmer sig bag pseudonymet “Alfred” er selvlært tegneserietegner, illustrator og forfatter. Han bor i Bordeaux, og sidder til dagligt på en tegnestue i samme by. Alfred har medvirket på en lang række tegneserieudgivelser for forskellige franske forlag, oftest Delcourt, men har også selv stået bag serieudgivelser.

alfred
 

Downloads

Det siger anmelderne:

Nummer 9:
“Magisk magi” er en gakket børnetegneserie med et modent budskab om den store kærlighed.

Tegneseriemagasinet Strip!:
…fortællingen løftes derimod af Alfred & Régis Lejoncs fremragende tegnearbejde. I en enkel streg med få dæmpede farver, træder de enkelte billedrammer frem som små grafiske perler – klare i udtrykket og mættet med stemning. Det gør læsningen af Magisk Magi! til en spændende visuel oplevelse.

Bibliotekernes materialevurdering:
Magisk magi minder mest om de ordløse tegneserier fra franske Lewis Trondheim […]
En sød, hurtigt læst tegneserie om magien og dens konsekvenser. Harmløs nok til mindre børn, men finurlig nok til at også voksne læsere vil nyde den.

I pressen i øvrigt:

Tegneseriemagasinet Nummer 9 bragte et længere interview med Régis Lejonc i anledning af den danske udgave af Magisk Magi!. Her fortalte Lejonc bl.a. om historiens underliggende tema, og hvordan historien har flere lag, så den både henvender sig til børn og voksne på én gang.

– I tilfældet ”Magisk magi” vil en barnelæser sandsynligvis ikke fange allegorien, men fortællingen giver stadig mening for ham, for han kender til tv-reklamer og mediernes fremstilling af kærlighed og sexappeal, han forstår egoisme og ensomhed, og han kan sagtens sætte sig ind i ønsket om at kunne realisere sine drømme med et trylleslag …
– Børn forstår alting – på deres egen måde – og derfor er det vores ansvar at fortælle dem historier om livets små og store spørgsmål, så de har noget at spille bold op ad og stille spørgsmål til!

Læs hele interviewet her.