Marius´ ninja-mormor er den sejeste mormor i verden — især når de andre voksne ikke kigger. En dag kommer Lillesøster til at låse Marius og Mormor ude. Når de at redde hende, før Komfurmonstret kommer?
Min mormor og skovkrokodillen er en illustreret børnebog velegnet til højtlæsning fra tre-fireårsalderen og op. Historien er baseret på virkelige begivenheder.
Det er en hyggelig lille fortælling om de hemmeligheder børn og bedsteforældre har med hinanden. Den slags, som fornuftige forældre slet ikke forstår.

Om forfatterne/tegnerne

Anne Bredahl har tidligere arbejdet som journalist på bl.a. Jyllandsposten, men de seneste år har hun beskrevet sit liv på bloggen OmAnne og har i dag base på annebredahl.dk.
Anne debuterede i 2014 med den selvbiografiske erfaringsbog Jeg vil ikke tage det flot.

annebredahl

Dita Sternfend er uddannet animator og boede indtil for nyligt i Manchester, men er netop flyttet til Frankfurt. Min mormor og skovkrokodillen er den første bog hun har illustreret.
Dita blogger med ord, tegninger og fotos på ditasternfend.com.

ditasternfend
 

Downloads

Det siger anmelderne:

Paedagogen.dk:
Hvor er det dejligt, at der stadig findes mormødre, som gider lukke et farligt eventyr ind i den kedelige situation, det er at blive lukket ude. Som ikke advarer mod den diffuse varme fra komfuret, men i stedet giver faren skikkelse af et komfurmonster. […] Min mormor og Skovkrokodillen er så bizar, at det klukker i maven.
★★★★★☆

Bogrummet:
Den er nem at læse og vil fange mange børn i alderen fra cirka 3 år til 5 år […] En sød børnebog om de hemmeligheder børnebørn og bedsteforældre kan have sammen.
★★★★☆

Sjov for børn:
Det er en fornøjelse at læse om Marius og hans bedstemor. Fortællingen minder os om, at skabe rum og plads til at børn kan få lov til at digte, være kreative og lade fantasien blomstre.
Det kærlige bånd på tværs af generationer bliver hyldet på glimrende vis med denne dejlige lille bog.

Trilogien:
Kontrasten mellem tekst og tegninger er underfundig og taler ikke ned til børnene, tværtimod. Den møder dem i øjenhøjde. […] De fantasifulde, farverige tegninger må ramme plet til enhver 3-6 årig. Min mormor og skovkrokodillen bliver nemt dit barns yndlingshøjtlæsning, men det er den også perfekt til.

Helles blog:
Det er en af den slags bøger, som vi kan blive ved med at læse og blive ved med at snakke om.

Mor på mission:
Det her er bare en rigtig hyggelig og charmerende børnebog, som samtidig er tilsat så tilpasse mængder af lidt farligt og spændende, at den ikke bliver for pussenusset. Teksten er sød og sjov og illustrationerne bare rigtig dejlige. I øvrigt en helt oplagt historie til oplæsning hos bedsteforældre.