Os to er den britiske serieskaber Philippa Rices sideprojekt, som hun oprindeligt tegnede til sin kæreste, serieskaberen Luke Pearson, efter at de to flyttede sammen i 2011.
Hun lagde dog også tegningerne ud på sin blog, hvorefter kommentarerne og brevene begyndte at strømme ind fra folk, der kunne genkende deres egne parforhold i de hyggelige hverdags-indblik.
På baggrund af den store popularitet udgav hun senere materialet i to mini-comics, og nu har vi samlet deres indhold i en dansk udgave.

Om forfatteren/tegneren

Rice er illustrator og serieskaber, og arbejder både på papir, i Photoshop og med saks, lim og karton, når hun skaber sine tegneserier.
Hun er mest kendt for sin klippeklistre-webserie My Cardboard Life, men hendes tid bliver også flittigt brugt på illustrationer, tegnede tegneserier og hækling.
Se mere om hende på philippajrice.com.
 
philipparice

Downloads

Hvad siger anmelderne:

Nummer 9:
Hæftet virker forfriskende og let. Det er en skildring af normal ung kærlighed, hvor hverdagsproblemer er mikroskopiske nok til at være underholdende på et overfladisk og letfordøjeligt plan.
[…] Det er en sød lille fortælling om hverdagskærlighed mellem unge mennesker.

Fra hoved til pen:
OS TO er virkelig fin! Allerede når du får den i hånden føles den lækker og indbydende. Et lille hæfte fyldt med sødme. Den er rød, den er blød og den er sød….eller måske ikke. For forholdet mellem mand og kvinde er jo ikke altid kun sødt og blødt. Og det får Philippa Rice vist os på sin helt egen stille og småsarkastiske måde igennem sine lette streger. Der er genkendelighed og humor på hver side for mig.

The Jules Rules:
Det er den mest nuttede graphic novel jeg endnu er stødt på, og så er den endda baseret på virkelige hændelser.
[…] For det er sådan en varm og livsbekræftende historie, med fokus på den dagligdags kærlighed, som mange måske glemmer at værdsætte nok når de har den, og som man rigtig savner når den pludselig ikke er der? De små ting. Som sammen skaber det større hele. Hvis du kender nogen der er nygifte eller lige flyttet sammen, så er det en oplagt julegave.

På nye eventyr:
Den er sød som bare pokker. Og faktisk er det en blog, der er gået hen og blevet en bette tegneserie. Det kan vi jo godt lide!
Hvorfor er den så sød? Det hviner næsten i mine singletænder, for den tværer alt det hyggelige ved parforhold ud i øjnene på mig. At stene på sofaen sammen, gå tur i regnen, hænge ud sammen, altså bare at være SAMMEN.