Pope Hats 1 er første del af Ethan Rillys serie om Frances Scarland og hendes oplevelser med veninden Vickie. En fortælling om kærester, druk, spøgelser, arbejde og meget mere. De to hovedpersoner og deres venner prøver at finde deres ståsted i livet, famler lidt rundt, snubler engang imellem og er kyniske, morsomme og eftertænksomme imens.

Om forfatteren/tegneren

Den prisbelønnede canadiske tegner og forfatter Ethan Rilly fra Montreal er en hemmelighedsfuld ung mand i tyverne, som har studeret psykologi på McGill University.
Rilly printede selv sine første mini-seriehæfter og forærede dem væk til sine venner, men i 2008 modtog han et legat fra The Xeric Foundation, som satte ham i stand til at selvudgive det første nummer af serien Pope Hats. Siden har han tegnet i lang tid på et nu opgivet graphic novel-projekt, inden han vendte tilbage til sit yndlingsformat, seriehæfterne, der i dag udgives af Adhouse Books.
Han arbejder sideløbende som illustrator for flere forskellige magasiner.
Rilly har bl.a. modtaget en Joe Shuster Award og en Doug Wright Spotlight Award for sit arbejde.

ethanrilly
 

Downloads


 

Det siger anmelderne:

Nummer 9:
…Ethan Rilly har sans for at fortælle i billeder, og så skriver han skide godt. Jeg har kedet mig gennem alt for mange tegneserier, der er vidunderligt tegnet og fortalt, men hvor replikkerne er fade som øl der har stået åbne natten over. Ikke her: Rillys replikker ligger naturligt i munden, er sjove som byture med gode venner og skarpe som smagen i munden morgenen efter.
 

Dagbladet Information:
Canadiske Ethan Rillys hæfteserie Pope Hats har i løbet af de seneste år charmeret kritikere og connaisseurs på det nordamerikanske kontinent. […]
Det begynder i første nummer som en typisk ungdomskomedie med lige dele slacker-ånd og eftertænksomhed – Rillys øre for dialog og sproglig kadence er glimrende. Drukturene forlenes med en eksistentiel dimension i Frannys hyppige og skægge samtaler med et lagenklædt spøgelse, der tydeligvis repræsenterer livets forgængelighed. Det er vittigt, veloplagt og punktvis rørende.

 

Bibliotekernes materialevurdering:
Tegneserien giver et øjebliksbillede af en generation, og det gør den meget overbevisende.
 

Fra hoved til pen:
Jeg kunne godt lide historien og pudsigheden i især Frances’ samtaler med spøgelset og tegningerne er enkle og rammende for fortællingen.
[…] “You had me at Hello“, kunne man fristes til at sige…

 

På nye eventyr:
Pope Hats. Frisk fra presse. Slugte den alt for hurtigt, historien om pigen, der lever en en lettere surrealistisk tilstand at almindeligt liv og møder med et spøgelse, mens hun kæmper med et tungt sind.
Det lyder så alvorligt, men det er så fint, sjovt og dejligt at læse/kigge på.

 

Nummer 9 – interview med Ethan Rilly:
Pope Hats 1 er en bemærkelsesværdigt dialogdrevet tegneserie. Stort set alle oplysninger formidles indirekte gennem det, figurerne siger til hinanden, og måden, de gør det på. Som læser får man et puslespil, der skal samles, snarere end krystalklar eksposition og start-midte-slutning …