Kirsten vil gerne redde hele verden, og hun kaster al sin godhed efter opgangens nyeste beboer. Spørgsmålet er, om han kan finde ud af at være taknemmelig nok.
Sådan er Kirsten bare er titelnovellen i en samling af seks historier om, hvordan vi kan pille hinanden ned helt uden fornemmelse for den skade, vi forvolder.
Det er beskrivelser af det menneskelige og det umenneskelige. Af følelsen af at være usynlig og forsømt. Af ensomhed og det usagte. Det er besk med øjeblikke af forløsende humor.

Om forfatteren

Anne Bredahl debuterede i 2014 med erfaringsbogen Jeg vil ikke tage det flot. Hun har efterfølgende skrevet børnebogen Min mormor og skovkrokodillen (2015) og den illustrerede fortælling Katten og træet (2017).
Anne har tidligere arbejdet som journalist og blogger jævnligt på annebredahl.dk. Hun mener ofte noget om verden og samfundet, hvilket også kommer til udtryk i forskellige kronikker og debatindlæg i bl.a. Politiken og Jyllandsposten.

Anne Bredahl
 

Downloads

 

Det siger anmelderne:

Bogblogger.dk:
Forfatteren undersøger, hvad der sker, når vi taler hen over hovedet på hinanden. Når vi forvolder andre smerte uden af vide det. Og når vi tror vi ved, hvad der er bedst for andre og helt undlader at spørge dem, hvad de selv ønsker og tænker.
Man skal ikke læse mange sider før man bliver nysgerrig på hver eneste af de seks noveller, der alle har en overraskende slutning. Det er fedt!

Amar-O-Rama:
… lige så røvhulsagtige [personerne i bogen] er, lige så sørgelige og sjove er de også. Jeg får ondt af dem, mens jeg griner. Højt. De er absurde og underholdende i al deres genkendelighed. Derfor elsker jeg Annes noveller. Derfor elsker jeg vel alt, Anne skriver. Hun spidder folk med kærlighed og med sit syrlige, fantastiske sprog.

Helles blog:
Hver novelle skaber sit eget univers. Og de kan ikke kun læses en enkelt gang. De skal læses igen og igen. Fordi ved hver ny læsning, dukker en ny tanke op. Godt er ikke bare godt. Ondt er ikke bare ondt. Ulykker findes lige under overfladen hos mennesker, man ikke tror det om. Hver novelle får smil på mine læber, der brat bliver afbrudt af kramper i tæerne eller tårer på kinden. Jeg bliver puffet ud i hele følelsesregisteret.

Blogsbjerg:
Somme tider hælder [Anne Bredahl] en verden af betydning i et enkelt ord, andre gange laver hendes krøllede hjerne sætninger, der er skæve og bimse og lammende præcise.
Denne lille bog er indbegrebet af alt, hvad der er Anne, og jeg synes, du skal købe to eksemplarer: Et til dig selv og et til en dansklærer nær dig.