Børnebog ca. 5-10 år: verdens ensomste pige er en illustreret fortælling om pigen Laila, der flytter ind i en lejlighed i en forstad sammen med sin far. Hendes usynlige og noget vrangvillige ven Koko er ikke meget bevendt, så Laila beslutter sig for at gå på opdagelse i det store højhus for at finde sig en ny ven.
Det bliver en spændende dag, og Laila og Koko møder en mængde forskellige mennesker og oplever sære ting.
Men til sidst, da det hele ser sortest ud, vender lykken alligevel for Laila, så hun ikke skal være verdens ensomste pige længere.
Bogen kan læses sammen med en voksen, men er også velegnet til lidt større børn, der vil læse selv.

Om serieskaberen

Finsk/svenske Henri Gylander er pædagog, illustrator og uddannet tegneserietegner fra Serieskolan i Malmö. Han bor i dag i Göteborg.
Gylander har indtil nu fået udgivet sine tegneserier i både Sverige og Finland, hvor de begge steder er blevet varmt modtaget.
Den finske udgave af Gylanders selvbiografiske Drømme og ønsker blev shortlistet til tegneserieprisen Sarjakuva-Finlandia i 2012. Gylanders svenske hæfte En helt ny människa vandt førstepræmien i den nordiske tegneseriekonkurrence i Kemi i 2012.
Se også: Drømme og ønsker

henrigylander

Downloads


 

Det siger anmelderne:

 
Sjov for børn:
”Verdens ensomste pige” er en sød og fin fortælling om, at være omgivet af mange og dog føle sig ensom. […] Forfatteren har et vedkommende og vigtigt ærinde med sin bog.
 

The Jules Rules:
Hvis jeg skulle udstille Verdens ensomste pige oppe på biblioteket, ville jeg stille den sammen med titler som Lou, Pssst! og Amulet. Andre rigtig gode illustrerede fortællinger til de store børn.
Klara kunne godt lide Verdens ensomste pige. Ethvert barn kender nok til at føle sig lidt fortabt og alene, så emnet er vedkommende.